III. Oylum - Sunucular
Önceki Linux Belgeleri Sonraki

Sunucular

İçindekiler
1. Apache Derleme NASIL
Bu belge Apache Web sunucusunun mod_perl, mod_dav, mod_auth_ldap, mod_dynvhost, mod_roaming, mod_jserv ve mod_php gibi en önemli modüllerle nasıl derleneceğini tanımlar.
2. Apache Web Sunucusunda Sanal Adresleme ve Dizin Erişiminin Kısıtlanması NASIL
Bu belgede, APACHE web sunucusunda sanal adreslemenin ve htaccess ile dizin erişimi kısıtlamasının NASIL yapılandırılacağı anlatılacaktır.
3. PHP4'e Java Modül Desteği NASIL
PHP'ye belli bir uygulamanın desteğini vermek için, o uygulama için bir modül paketi varsa o paketi derleriz, yoksa PHP'nin bu uygulamaya desteğini sağlamak için PHP'yi yeniden derleriz. Bu belgede aslında, Java özelinde ikinci tür modül desteğinin nasıl verildiği anlatılmaktadır.
4. MRTG Kurulumu
Multi Router Traffic Grapher, ağ bağlantılarındaki trafik yükünü izlemeye yarayan bir araçtır. Bu belgede, Red Hat Linux işletim sistemi üzerine MRTG kurulumu anlatılacaktır.
5. MP3 Sunucusu NASIL
Bu belge, Linux işletim sisteminde AMPLE kullanarak bir mp3 sunucusunun kurulumunu anlatır.
6. Eposta Alıcısında (MX'te) Spam Engelleme
Bu belgede bir Posta Alıcısına, SMTP gelişi sırasında Dolaylı Spama yol açmadan spam ve kötücül yazılımdan kurtulabilme konusunda düşük tesirlilerden üstün tesirlilere kadar çeşitli yollar açıklanmış ve Exim üzerinde bunlar gerçeklenmiştir. Eğer siz bir son kullanıcı iseniz, yani Evolution, Thunderbird veya KMail gibi bir eposta istemcisi kullanarak sadece eposta okuyan ve spamdan kurtulmanın yollarını arayan biriyseniz bu belge size göre değildir.
7. Posta Sunucuları için Spam Önleme Araçları
Bu belge; posta sunucular için istenmeyen e-postaları (spam) engelleme araçlarının kurulumunu, düzenlenmesini ve kullanımını anlatmaktadır. Günümüzde istenmeyen e-postalar birçok kurum için en büyük sorun haline gelmiştir. Bu belge sayesinde tamamen özgür yazılımlar kullanılarak istenmeyen postalardan kurtulabilirsiniz. Bu belgede kullanılan uygulamalar istenmeyen postaları %95 oranında azaltabilmektedir.
8. Postfix Kurulumu
Sendmail'in hakim olduğu MTA (Mail Transfer Agent) arenasını benim için kapatan ve kullanırken helal olsun dedirten bu yazılımın yaratıcısı "Wietse Zweitze Venema" arkadaşımıza bir teşekkürle başlayalım yazıya. Eserler sahiplerinin adlarıyla anılmalı, değil mi? :) Kendi kendime neden postfix, neden qmail değil diye sorarken, cyrus-imap ve postfix belgesinin yazarınında aynı soruyu sorduğunu cevabının ise "ne bileyim daha sempatik galiba" olduğunu gördüm. Evet daha sempatik :), kolay kurulan, sisteme kolay uyarlanan ve sizi üzmeyen bir eposta aktarımcısı. Bu kadar gevezelikten sonra kuruluma başlayalım.
9. Postfix, RAVAntivirüs ve SpamAssassin ile Virüs ve Spam Filtrelemesi
Bu NASIL belgesi, hazırladığım daha ayrıntılı bir Postfix NASIL belgesinden çıkarılmıştır.  Bu belge sadece çalışan bir Postfix düzenine virüs ve spam filtrelemesinin nasıl ekleneceğini ele almaktadır.
10. QMAIL Kurulumu NASIL
Bu  belgedeki bilgiler güvenli ve performanlı bir sistem kurmak isteyen sistem yoneticilerine yonelik olacaktır.
11. Majordomo Liste Yöneticisi Kurulumu NASIL
Majordomo internet üzerindeki eposta listelerinin idaresinde görev alan bir programdır.
Önceki Üst Ana Başlık Sonraki
Faydalanılan kaynaklar Başlangıç Apache Derleme NASIL
Bir Linux Kitaplığı Sayfası