Düşük bithızlı akım uygulamalarında düşük bir kare hızı ve küçük bir görüntü penceresi kullanılır. Bu özellikle, çok hızlıymış gibi görünmeyen, dolayısıyla kare kaybı olabilen Linux oynatıcılarda RealVideo için geçerlidir. Örnek:
ffmpeg -g 3 -r 3 -t 10 -b 50k -s qcif -f rv10 /tmp/b.rm
q parametresi kodlamanın geçerli nicemleyicisini gösterir. 1 değeri ulaşılabilecek en iyi kaliteyi ifade eder, 31 değeri ise en kötüsünü. Eğer q=31 çok sıkça görülüyorsa kodlayıcı, bithızınızın gerektirdiği sıkıştırmayı yapamıyor demektir. Bu durumda ya bithızını arttırmalı ya kare hızını düşürmeli ya da kare boyutunu küçültmelisiniz.
Eğer bilgisayarınız yeterince hızlı değilse sıkıştırma oranını arttırabilirsiniz. Görüntü hızının tahmin edilmesini sağlamak için -me zero belirtebileceğiniz gibi bu tahmin işlemini tamamen kapatmak için -intra seçeneğini kullanabilirsiniz (sadece, JPEG sıkıştırmasının olabildiğince iyi olmasını sağlayan I-kareleri kullanacaksınız).
Çok düşük ses bithızları için, örnekleme sıklığını azaltmalısınız (MPEG ses biçimi için 22050 kHz'e, AC3 için 22050 veya 11025).
Sabit bir kalite (fakat değişken bithızı) istiyorsanız -qscale n seçeneğini kullanınız; burada n 1 (en iyi kalite) ile 31 (en kötü kalite) arasında bir değer olmalıdır.
Görüntü dosyalarını dönüştürürken, kodlayıcıda kod çözücü ile aynı kalite katsayısını ve kodlamanın hemen hemen kayıpsız olmasını sağlayan -sameq seçeneğini kullanabilirsiniz.