Filtreleme tekniklerinin bazıları SMTP aktarımı sırasında kullanılmaya diğerlerinden daha elverişlidir. Bunların bazıları da biraz daha iyidir. Hemen hemen hepsinin taraftarları olduğu gibi muhalifleri de vardır.
Yorum yapmadan, tartışmalara yolaçan yöntemleri de burada açıklayalım. Örneğin:
Bir iddia,
DNS Sınamalarının, posta göndericilerini, gönderdikleri iletilerin liyakatine bakmaksızın, tamamen kullandıkları internet hizmet sağlayıcılarından (İSS'lerinden) dolayı cezalandırdığı şeklindedir.
Bu tartışmaların çoğundan uzak durararak, kullanılabilir olan çeşitli tekniklerin olası yan etkilerini de dahil ederek işlevsel açıklamalarını yapmaya çalışırken, biraz da bunların kullanımıyla ilgili kendi deneyimlerimden bahsedeceğim.
Bilinçli olarak bu belgenin kapsamına almadığım ve günümüzde hala kullanılmakta olan bazı filtreleme teknikleri var:
Soru/cevaplı kimlik kanıtlama sistemleri (
TMDA gibi). Postayı alır almaz röleledikten sonra
Zarf Göndericisine bir doğrulama isteği döndürmeleri sebebiyle bu sistemler SMTP sırasında filtrelemeye uygun değildirler. Bu sebepten bu teknik bu belgenin kapsamı dışında tutulmuştur
[29].
Gönderici ücretlendirme şemaları, bütün dünyanın meşru postası bir sanal
posta damgası ile gönderildiği sürece, döküntü postayı ayıklamada aslında bir yararı olmayacaktır. (Orta ya da uzun vadede, tamamen zıt amaçlar için kullanılmaya başlanabilir - normalde reddedilmesi gereken bir postanın sırf damgalı diye kabul edilmesi durumu.)
Genel olarak önerdiğim teknikler somut ve
Hatalı Olumlama sonucunu doğurmayacak tekniklerdir. Kişilerin epostaları hazırlamak için harcadıkları çabaya ve bu iletilerin onlar için taşıdığı öneme göstereceğimiz saygının gereği olarak büyük miktarda meşru iletinin reddedilmesine yol açabilecek tekniklerden bilinçli bir şekilde kaçınmamız çok önemlidir.
[30]
Bu özellikle SMTP sırasında sistem çapında filtreleme yapıldığında önem kazanıyor, çünkü postaların son alıcılarının postaları filtrelemede kullanılan kriterler hakkında ya hiç bilgileri yok ya da bunlar üzerinde çok az hakimiyet sağlayabiliyorlar.