Giriş
Önceki Linux Okuma Listesi NASIL Sonraki
Giriş
Bu Belgenin Amacı
Bu belge, Unix (özellikle Linux) ve altında nasıl programlama yapabileceğinizi öğrenmek için kitap-uzunluğunda esaslı bir referans olmasını düşündüğüm bir belgedir.
Bu Belgenin Yeni Sürümleri
Linux Okuma Listesi NASIL'ın yeni sürümleri düzenli bir şekilde comp.os.linux.answers'a postalanmaktadır. Ayrıca bu belgenin yeni sürümleri, LDP ana sayfası da dahil, birçok Linux WWW ve FTP sitesinde yayımlanacaktır.
Bu belgenin son sürümünü, bu URL http://sunsite.unc.edu/LDP/HOWTO/Reading-List-HOWTO.html aracılığıyla görüntüleyebilirsiniz.
Geribildirim ve Düzeltmeler
Bu belge hakkındaki sorularınız ya da yorumlarınız için (ya da sadece bu belgede olmasını düşündüğünüz bir kitabı önermek için), adresinden Eric S. Raymond'a ulaşmaktan çekinmeyin. Her türlü eleştiriyi veya öneriyi hoş karşılarım.
İlgili Kaynaklar
Çevrimiçi NASIL belgeleri, magazinler ve kitap olmayan diğer materyaller için Linux Belgelendirme Projesi Ana Sayfası'nı ziyaret edin.
Birkaç yıl önce yazdığım ve belki hala eğlenceli ya da ilgi çekici olan, daha az Linux odaklı bir Unix bibliyografisi; Loginataka'yı bu adresten bulabilirsiniz.
SAGE, Sistem Yöneticisi'nin Loncası, ilintili kitaplar hakkında mükemmel bir liste içerir .
Bu Belgede Kullanılan Kurallar
Yorumlar, benim olsalar bile, kotaya alınmamışlardır ya da Jim Haynes'ınkileri (bu belgenin önceki sürdürücüsü) değiştirmek için hiçbir neden görmedim. Başkaları tarafından gönderilen yorumları kotalar içine aldım ve yorumu yapanın adını yorumdan önce koydum (mesela JH, Jim Haynes).
Basım bilgilerinde bulunan "Bakınız" URL'leri; sizi doğrudan, kitabın kapak resmi, kısa kapak özeti, ve sipariş bilgisi bulunan, yayıncının ağ kataloğuna götürecektir. Bazı kitapların bu özellikten yoksun olmasının sebebi, yayıncıların çerçeveler kullanması ve bu yüzden kitabın yeriminin alınamamasıdır.
Konuların listelenmesi, dıştan içe doğru yapılmıştır (kültürden kullanıcı arzlı programlamaya, oradan çekirdek programlamasına ve son olarak donanıma kadar). Size yararlı olabilecek kitapları listelerken, önceliği şimdiye dek aşina olduğum kitaplara vermeye özen gösterdim.
Dürüst olmak gerekirse, ilk olarak benim kitaplarımdan birinin listelenmesi utanç verici bir tesadüften başka birşey değil! (Daha iyi bir düzenleme için gelen öneriler memnuniyetle değerlendirilir.)
Önceki Üst Ana Başlık Sonraki
Linux Okuma Listesi NASIL Başlangıç  Temel Linux ve Unix Bibliyografyası
Bir Linux Kitaplığı Sayfası