Bilgisayarla ilgili sorunların çözümündeki geleneksel yol kullanıcı kılavuz sayfalarına, kitaplara, muhtemelen güzel bir kaç şeyle kandırılan arkadaşlara, tüm bunlar olmazsa da ürün sahibi firmanın teknik desteğine başvurmaktır. Hepimiz son durumun ne derece memnunluk verip güvenilir olduğunu biliriz. Ne yazık ki bu durum ticari markalı ürünlerin dünyasında yaşananlara örnektir.
Tersine, Linux ve ilgili dağıtımlar, uygulamalar ve uygulama yazılımları, geliştiricilerin, kaynak kodun iyileştirilmesi için herkese açık posta listeleri gibi elektronik ortamlarla akranları ile iletişim kurduğu,
Açık Kaynak modeline göre geliştirilmektedir. Bu tür işbirlikleri aynı zamanda çevrim içi erişilebilen kullanıcı kılavuzlarını, Sıkça Sorulan Sorular (SSS), bilgi tabanları, sürüm notları, bu belge gibi resmi yönlendiricileri de içerir. Linux ile ilgili bu haber grupları yüksek seviyeli kullanıcılarından dolayı ün kazanmıştır. Linux, İnternet ortamının bir ürünü olarak düşünülebilir.
Tamamı göz önüne alınınca bu kaynaklar sürekli genişleyen gerçek veri tabanlarına erişimi sağlamaktadır. Benim niyetim kullanıcının kullandığı Linux dağıtımındaki belgelendirmede işaret edilmeyen bir sorun ile karşılaşınca onu cesaretlendirmek ve kaynakları kullanmasını sağlamaktır. Usenet'in forumları aracılığı ile yeni başlayanlara yardım eden deneyimli Linux kullanıcıları, daha önce cevap verilip çevrim içi erişilebilen belli soruların sıklıkla sorulduğunun farkına varmaktadır. Usenet veya irc'ye sorduklarınıza yanıt sonucunda azarlanma sayısını azaltmak için okumaya devam edin.
Bir tarayıcı kullanarak Linux kullanıcıları hızlı bir şekilde sistemlerindeki sorunları çözmeye yatkın hale gelebilirler. Önemli nokta nereye ve nasıl bakılması gerektiğini bilmektir. Benim amacım temelde Linux kullanıcısı olan yeni başlayan kullanıcıları bu macerada yönlendirmektir.
Bu belgenin
son sürümü her zaman
Linux Belgelendirme Projesi sayfasından erişilebilir olacaktır
[75]. Belge aynı zamanda SGML, PS, PDF ve web sayfasındaki diğer biçimlerde de erişilebilir olacaktır.
Telif hakkı © 1999-2005, Jean-Philippe Guérard'a aittir. Bu belge yalnızca Açık Yayımlama Lisansının sürüm 1.0 ve üzerindeki sürümlerdeki koşullar ve yazanlar altında dağıtılabilir.
Geri Bildirim ve Düzeltmeler
Her zaman yapıcı eleştirilere ve geri bildirimlere açığım. Bana <jean-philippe.guerard (at) tigreraye.org> adresinden ulaşabilirsiniz. Özellikle belgedeki hatalar, bu belgede olması gerektiğini düşündüğünüz kaynaklarla ilgili bilgilendirmenizi isterim. Bu özel kaynakların önem derecesi kişiye göre değiştiğinden bu kaynakların belgede yer alacağının garantisini veremem ama göz önüne aldığım önerileri paylaşacağım. Şimdiden teşekkürler.
Howard Mann bu NASIL belgesinin ilk halini tasarladı. 1.3 sürümüne kadar belgeyi yönetmeyi ve güncellemeyi sürdürdü. Daha sonra belgenin sürdürülmesi görevini belgenin şu anki sorumlusu Jean-Philippe Guérard üzerine almıştır.