CISC veya RISC gibi diğer popüler sistemlerin tersine, bizim makinamız MISC olacaktır: Mono-Instruction Set Computer!
Ne yazık ki, bizim işlemcimiz sadece bir komut algılayabilecek ve sizin 3GHz Pentium 4 işlemcinizin gerçekleştirdiği herhangi bir eylemi yeterli zaman ve bellek verilirse gerçekleştirebilecek ya da simüle edecektir; hesaplanabilir bir problemi aşağıdaki gibi kodlar çalıştırarak çözebilecektir:
SBN $mem1, $addr1
SBN $mem2, $addr2
SBN $mem3, $addr3
SBN $mem4, $addr4
SBN $mem5, $addr5
SBN $mem6, $addr6
[...]
Sihirli SBN $mem, $addr (Subtract and Branch if Negative) komutu, $mem bellek gözündeki veriyi almakta, sayiların tutulduğu akümülatörden bu değeri çıkarmakta (A, bu mimarideki tek yazmaçtır), daha sonra bunu $mem bellek gözünde ve akümülatörde saklamaktadır: [mem] <= A <= A-[mem]. Eğer sonuç negatifse, sadece o zaman, $addr ile belirtilen tasarım adresine dallanmaktadır. Eğer $addr bir sonraki komutu işaret ediyorsa o zaman koşullu bir dallanma yapılmamış olur. Şimdi, elinizdeki bu komutla, çıkarma, toplama, bellek adresini sıfırlama, baytları çevirme, çarpma, kıyaslama ve benzerlerini gerçekleyebilirsiniz. En güzeli ise, optimize edecek bir derleyici tasarlayabilirsiniz.
Bu gerçek bir Turing Makinası problemi için harika bir sistemdir, artı orjinal Turing Makinası'na göre de kodlaması daha kolaydır!