I. Oylum - Linux İşletim Sistemi
Önceki Linux Belgeleri Sonraki

Linux İşletim Sistemi

İçindekiler
1. Türkçe NASIL
Bu belge, Linux kullanıcılarına, Linux işletim sisteminde Türkçe desteğinin nasıl sağlanabileceği konusunda yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır.
2. Linux Kitapçığı
Bu kitapçığı hazırlarken, oldukça yoğun bir ilgi görmekte olan GNU/Linux'a hem yeni başlamış ve nerede hangi komutu kullanacağını bilmeyenleri, hem de bir süredir GNU/Linux kullanıp yine de bazı işlemlere tam olarak hakim olamamış kullanıcıları hedef aldım.
3. Linux i386 Önyükleme Kodu NASIL
Bu belge Linux i386 önyükleme kodu için bir çalışma kılavuzu ve kaynak kod açıklamaları sunar. C-benzeri yalancı kaynak kod açıklamalarına ek olarak, çekirdek geliştirme ile ilgili araç silsilelerinin önemli notlarını ve belirtimlerini de sunar.
4. APT NASIL
Bu belge Debian paket yönetim uygulaması APT hakkında genel kullanım bilgileri vermeyi amaçlamaktadır. APT'nin amacı Debian kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmak ve sistemin yönetiminin daha iyi, anlaşılır şekilde yapılabilmesini sağlamaktır. APT Debian dağıtımı olarak kullanıcıları daha çok desteklemek amacıyla, Debian projesi için geliştirilmiştir.
5. Linux Açılış Disketi NASIL
Bu kılavuz, Linux için açılış/kurtarma disketlerinin nasıl oluşturulacağını anlatmaktadır. Bu disketler kurtarma disketi olarak veya yeni sistem elemanlarını sınamak için kullanılabilir.
6. HURD - GNU Projesi Çekirdeği
HURD, Richard Stallman tarafından başlatılan GNU projesinin son ayağı olan ve sistemin kalbi niteliğindeki çekirdektir. 1990'lı yıllarda başlayan "GNU için çekirdek geliştirme projesi", Linux'un GNU ile yaygın kullanıma girmesiyle yavaşlamıştır. Şu anda Debian projesinde çalışan programcılar tarafından geliştirilmesine devam edilmektedir.
7. Grub Önyükleyici Yöneticisi
Bu belgede, güçlü bir "Önyükleyici Yöneticisi" olan Grub' un sistemimize yüklenmesi, ayarları ve kullanımı ile ilgili ayrıntılar ele alınmıştır.
8. Çekirdeğe Yama Uygulanması ve Çekirdeğin Derlenmesi NASIL
Bu belgede, Linux çekirdeğine yama uygulanması ve çekirdeğin derlenmesi anlatılmıştır.
9. Knoppix ile Sistem Kurtarma
Bu belge; açılmayan bir Linux sistemine, bir KNOPPIX CD'si ile, nasıl ulaşabileceginizi göstermektedir. Knoppix CD'si ile ayar dosyalarına okuma-yazma izni vermeyi, dosya sistemleri ve bölümler oluşturup onları yönetmeyi ve dosyaları çeşitli aygıtlara kopyalamayı ve ağ üzerinden iletmeyi göreceğiz.
10. TimeSys Linux Kurulumu NASIL
Bu belge TimeSys Linux'un masaüstü iş istasyonuna kurulumu için bir başlangıç rehberidir.
11. RTLinux Kurulumu NASIL
Bu NASIL belgesi Linux çekirdeğinin bir katı-gerçek zamanlı genişletmesi olan RTLinux/Free'nin derlenmesini ve kurulumunu anlatmaktadır. Bu belgenin düz metin sürümü resmi RTLinux/Free dağıtımının bir parçasıdır.
12. RTLinux için Modül Geliştirme NASIL
Bu belgede RTLinux kurulumu ve gerçek zamanlı Linux programlarının NASIL yazılacağı anlatılmaktadır.
Önceki Üst Ana Başlık Sonraki
Linux Belgeleri Başlangıç Türkçe NASIL
Bir Linux Kitaplığı Sayfası