Sunumu vermek
Önceki Etkinlik NASIL Sonraki
Sunumu vermek
Sunumunuzu bir grup insana vermeden önce, bir arkadaşınıza deneme sunumu verebilirsiniz. Böylece sunumunuzun ne derece akıcı olduğunu görebilir hatta geliştirmek için bir çok fikir edinebilirsiniz. Tabii ki, tüm bunların haricinde, sunumunuzu bir aynanın önünde de verebilirsiniz.
Eğer daha önce bir topluluk önünde konuşmadıysanız ya da büyük gruplara sunum vermediyseniz, ilk bir kaç zaman, cesaretinizin biraz kırıldığını hissedebilirsiniz. Daha önce de bahsettiğim gibi, işe yerel LKG'nizdeki bir grup insana konuşmakla başlamak daha kolay olacaktır - yerel LKG arkadaşça bir dinleyici topluluğundan oluşacaktır, böylece kendinizi daha rahat hissedeceksiniz.
Kalabalık bir topluluğa konuşacaksanız, aşağıdakileri aklınızda tutmanızda yarar var:
  1. Sadece slaytlardaki yazıları okumayın. Herkes ardarda birkaç slayt koyup, üzerindeki yazıları okuyabilir. Siz bir uzmansınız! Anektodlar hem dinleyicinin ilgisini hem de sizin konuya hakimiyetinizi artrırır. Üzerinde durulması gerekildiğini düşündüğünüz konuları genişletin.
  2. YAVAŞ KONUŞUN. Bir çok insan, arkadaşlarıyla konuşurken ya da gerginlik yaratan durumlarla karşılaştığında süratle konuşur. Bu durum, sunumunuzu olması gerektiğinden daha çabuk bitirmenize sebep olmasının yanında, dinleyicilerin sizi anlamasını zorlaştırır. Bununla birlikte, çoğu dinleyicinin sizinle aynı ana dilini konuşmadığını unutmayın. Aynı zamanda, tekdüze konuşmamaya da özen gösterin.
  3. Dinleyicilerle göz temasını koruyun. Arada bir, ekranınızın ardından bakın ve dinleyicilerinizi hızlıca gözden geçirin. Eğer bu durumdan tedirgin oluyorsanız, en iyisi, dinleyicilerin kafalarının üstüne doğru bakın.Dinleyecilerin bakış açısına göre, onlara baktığınızı zannedeceklerdir. Odanın bir tarafından diğerine göz gezdirin ve tekrar ekranınıza bakın.
  4. Mikforonların ötmesi, tüm salonda baş ağrısına yol açacaktır. Konuşmadan önce mikrofonunuzu kontrol edin. Herkesin sizi net olarak duyup duymadığından emin olun. Eğer öyle değilse, mikrofonunuzu ayarlayın. Küçük odalar, mikrofona sahip olmayabilir, bu durumda yüksek sesle konuşmak zorundasınız.
  5. Eğer mikrofonunuz yoksa, dinleyicilerle mümkün olduğunca yüzyüze gelmeye çalışın. Sesiniz daha iyi çıkacaktır.
  6. Konudan kopmamaya çalışın. Konuda kalın. Eğer dinleyicilerden biri sizi konunun çok ötesine çıkarmaya çalışıyorsa, ona bu konuyu sunumdan sonra sonra tartışabileceğinizi söyleyin. İlgili olan diğer dinleyiciler daha sonra bu konuşmaya katılabilir.
Önceki Üst Ana Başlık Sonraki
Sunumu hazırlamak Başlangıç Linux Okuma Listesi NASIL
Bir Linux Kitaplığı Sayfası