Son olarak bir kaç ipucu. /etc/nsswitch.conf dosyasının olmayışı durumunda NSS gerçeklemesi sizi tamamen çaresiz bırakmaz. Desteklenen tüm veritabanları için bir öntanımlı değer vardır, böylece dosya bozuk da olsa hiç olmasa da sistemin normal çalışması mümkün olacaktır.
hosts ve
networks veritabanları için öntanımlı değer
dns [!UNAVAIL=return] files şeklindedir. Yani sistem DNS hizmeti olmaksızın hazırsa ama yanıt varsa dönüş kesindir.
passwd, group ve shadow veritabanları geleneksel olarak özel bir yolla elde edilir. /etc dizinindeki ilgili dosyalar okunur, bunlar içinde + ile başlayan bir isim varsa NIS kullanılır. Bu çeşit bir arama compat adı verilen özel bir arama hizmeti kullanılarak mümkün olur. Bu hizmet için öntanımlı değer compat [NOTFOUND=return] files şeklindedir.
Kalan tüm veritabanları için öntanımlı değer nis [NOTFOUND=return] files şeklindedir. Bu çözüm NIS ve dosya temelli arama kullanıldığından en iyi şansı verir.
İkinci bir nokta da kullanıcının arama sürecini eniyilemeye çalışmasıdır. Her hizmetin kendine özgü bir yanıt süresi vardır. Basit dosya araması bir yerel dosya üzerinde hızlı olabilirdi ama dosya uzunsa ve gerekli girdi dosyanın sonlarına doğruysa bu biraz vakit alır. Bu durumda büyük veri kümelerine daha hızlı erişim sağlayan
db hizmetinin kullanılması daha iyi olabilir.
Sıkça rastlanan bir durum NIS gibi kapsamlı bilgi hizmetlerinin kullanıldığı durumdur. Bu durumda nis vs. gibi hizmet girdilerinin kullanılması kaçınılmazdır. Fakat bunun gibi yavaş hizmetlerden mümkün olduğunca kaçınılmalıdır.